Het eerste deel van de marathon etappe

Werd door Maikel Verkade afgesloten als beste Nederlander op een knappe 41ste plaats! Kijk even mee op zijn facebookpagina naar een filmpje waarin hij laat weten hoe het gaat onderweg naar de rustdag.

469-stage-7

 

 

 

456

 

Ibraheem Alrubaian is gewoon lekker bezig. Rijdt op zijn eigen tempo en was heel blij met de rustdag. Eventjes bijkomen. Het eerste deel van de marathon etappe sloot hij op plaats 104 af.

 

476-stage-7

Dan nog Joey Evans. Die heeft toch wel een heel bijzonder verhaal. Joey raakte verlamd na een motorcrossongeluk in 2007 en zou nooit meer lopen, laat staan motorrijden. 10 jaar later rijdt hij na een speciale operatie en heel veel doorzettingsvermogen toch Le Dakar! De vechter uit Zuid Afrika heeft helaas te kampen met een gescheurde kruisband. Vandaag kwam hij net na zijn teamgenoot Alrubian binnen op de 105e plek. Hopelijk houdt hij het vol en kan Joey de finish halen.

 

20170111_004437

Ondanks de ellende blijft het toch een fijne sfeer bij het BAS Dakarteam. Blijkt wel uit de koffiedrinkers:-)

 

Rustdag zonder rust, zwarte cross x 3 Voor de mannen van het BAS Dakarteam was de rustdag een dag zonder rust. De servicetruck had ongeveer tot aan zijn buik in de modder vast gestaan dus niet alleen de motoren van de rijders maar ook de eigen truck, bus en spullen zaten van voor tot achter onder de blubber. De heren waren erg blij toen ze eindelijk losgetrokken waren en de weg konden vervolgen naar het volgende bivak in La Paz. De etappe was gecanceld dus ze reden rechtstreeks naar de rustdag.

Bart van der Velden, teammanager van het BAS Dakarteam had een paar tellen bereik en vertelde over de prachtige stad La Paz en de inwoners die in grote getalen langs de weg stonden. “Wat een feest om daar tussendoor te rijden. Echt ongelooflijk! We hebben er in Peru in 2013 ook echt heel veel gezien, dat was ontzettend indrukwekkend, maar dit waren er echt nog veel meer!”

De rustdag was er eentje zonder rust. In ieder geval niet voor Bart en zijn mannen. Op de vraag hoeveel uren het blubbervrij maken van de bus, de servicetruck en de motoren had gekost antwoordde Bart: Ja.. de hele dag gewoon.. Niet normaal! Voor de kenners kun je zeggen; Zwarte Cross x 3!” De motoren zijn weer helemaal strak gezet voor de drie rijders die het tweede deel van de marathon etappe in gaan.

Nieuwe ketting, tandwielen, bij WP de vering laten servicen etc. Alles stond er voor het eerste deel van de marathon helemaal tip top bij. Hopelijk zien we ze aan het eind van deel 2 van de marathon weer een beetje in redelijke staat terug.

leave a comment

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]