Maikel Verkade beste Nederlander en vrijdag de 13e voor onze held Joey.
11

Joey Evans #132
Wat een vrijdag de 13e was het voor Joey die het spannendste verhaal heeft binnen het BAS Dakarteam voor de elfde etappe. Zijn motor was overreden door een auto ergens in de laatste kilometers voor de finish van het eerste deel van de special. Joey zelf was gelukkig niet gewond geraakt, maar stond daar wel naar een ravage te kijken. Hoeveel er precies beschadigd was kregen we door de slechte verbinding niet precies te horen. Al snel werd besloten dat Gwen en Walter met de servicebus naar de neutralisatie zouden rijden om te kijken of ze via de finish van het eerste deel bij Joey konden komen op de ene of andere manier. Het leek een mission impossible maar opgeven en Joey in de steek laten, dat nooit!
Intussen zat Joey zelf ook niet stil op de track. Vlak bij hem lag een gewonde rijder die was gevallen en had beide polsen gebroken. Van zijn motor kon Joey de onderdelen zoals de uitlaat gebruiken om hem op te lappen. Super teleurgesteld door de schade aan zijn motor en tegelijk ontzettend gemotiveerd om de finish te halen, heeft Joey zelf zijn motor een beetje opgelapt en kon naar het geneutraliseerde deel van de etappe komen. Bij aankomst op het geneutraliseerde deel zagen Gwen en Walter de motor van Joey staan. Wat een wonder! Net als de man zelf trouwens.. Helemaal 100% gerepareerd kregen de mannen de motor niet zo onderweg, maar het was goed genoeg om de etappe af te maken. Uiteindelijk heeft Joey Evans nog uren op de track gezeten en heeft hij moeilijke uren gekend. Vol spanning keek iedereen uit naar de laatste waypoints die hij nog moest passeren toen er een verlossend bericht kwam via de App van Joey’s vrouw:
“I’ve just heard from him! He’s in and safe He is with Bart and will start the next stage in a couple of hours. He’s tired but determined to finish”
Wat een verhaal van deze held!

13

Klik hier voor het laatste geluidsfragment van Bart, die hoopt dat Joey Evans veilig binnen gaat komen na het ongelooflijke verhaal van etappe 11.

14

Maikel Verkade #123
Hij flikt het weer en kwam binnen op een mooie 45ste plaats.
Daarmee komt Maikel op een 50ste plaats in het algemeen klassement te staan met nog maar 95 motorrijders in de race. Even bijkomen nu en op naar de laatste etappe.

15

Ibraheem Alrubaian #78
Werd 72ste in de elfde etappe. Geen gekke dingen op zijn conto. Hij gaat voor de eindstreep en heeft een hele mooie constante rally achter de rug.

leave a comment

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]