THEY MADE IT! CONGRATS TO:

Joey Evans, Maikel Verkade, Ibraheem Alrubaian

Red Bull TV heeft een serie gemaakt tijdens de Dakar rally. Aflevering 14 komt Joey Evans in voor. Zijn stuk begint op 8 min en 43 sec ongeveer en ze filmen bij het BAS Dakarteam op het moment dat hij binnen komt na de zware dag waarbij een auto zijn motor kort reed. Kijk mee en pink die traan maar weg..

bcf89e24-7032-49db-93b2-38d1d4f62eab

In de vorige nieuwsbrieven hebben we het een en ander verteld over Joey en hoe bijzonder het is dat hij Le Dakar tot een goed einde heeft gebracht. Hij heeft met ondanks wat lichamelijke ongemakken en een dikke dag pech met een platgereden motor, de 95ste plaats weten te behalen in de zwaarste rally ter wereld! Voor het BAS Dakarteam een eer om met deze man te mogen werken.

0cae0830-9ebe-46a1-8d8d-606564b3ec97

Maikel Verkade reed een aantal keer een etappe uit als beste Nederlander. Iets wat hij zelf van te voren niet heel erg op zijn “to do” lijst had gezet. en daar was hij dus ook niet op gefocust. Een paar erg pittige dagen eisten ook bij Verkade zijn tol ondanks dat hij lekker op de motor zat en relatief fit bleef. Het was ff doorbijten en hij was blij dat de finish in zicht was. Maikel sloot deze “echte” Dakar af op een mooie ronde 50ste plaats af.

001 ibraheem

Ibraheem is eigenlijk de underdog geweest bij het BAS Dakarteam. De gehele rally door heeft hij gewoon lekker zijn etappes gereden, de motor heelhuids weer binnen gebracht en de volgende dag ging hij vol goede moed weer door naar de volgende etappe. Deze man heeft de rally op een prima 89ste plaats in het algemeen klassement afgesloten. Mooie prestatie!

167 motorrijders stonden aan de start van de zwaarste rally ter wereld en slechts 97 kwamen er aan de finish. Drie toppers van het BAS Dakarteam hebben deze loodzware beproeving doorstaan mede door de goede zorgen aan motor en mens. Bart van der Velden had vooraf gehoopt alle vijf de rijders aan de finish te kunnen brengen maar moest helaas voortijdig afscheid nemen van Walter Terblanche en Ronald ter Beek die beiden uitvielen door mechanische mankementen die te wijten waren aan slecht benzine. Zij mochten van de organisatie na het weer aan de  praat krijgen van hun machines de etappe niet meer voortzetten vanwege de grote achterstand die ze hadden opgelopen. Het was geen haalbare kaart meer voor ze. Naast deze teleurstelling was er ook de blijdschap de dagen erna dat de drie overgebleven BAS Dakar rijders elke dag weer binnen kwamen en de finish steeds dichterbij kwam voor Joey, Maikel en Ibraheem.

Het eerste jaar is achter de rug voor Bart van der Velden, die de stap heeft genomen om zelfstandig verder te gaan met het serviceteam van BAS Dakar. Hij is trots dat hij drie rijders aan de finish heeft gekregen en teleurgesteld omdat hij er twee heeft zien gaan. Dat het BAS Dakarteam drie man aan de finish heeft gekregen heeft Bart te danken aan zijn mannen, die elk moment van de dag, indien nodig tot in de vroege ochtend, alles geven om de motoren voor de rijders weer helemaal startklaar te krijgen zodat er vol vertrouwen opgestapt kan worden voor een nieuwe etappe. Het zijn allemaal helden!

Het BAS Dakarteam bedankt de rijders voor het vertrouwen en Gwen Cuppen, Mark Tielemans Jan Willem Besaris en Peter Verkade voor de hulp, kennis, het lachen en het huilen!

leave a comment

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]