Acclimatiseren

Op woensdagavond kwam er een telefoontje van Bastiaan Nijen Twilhaar. Hij hoefde niet veel te vertellen om duidelijk te maken dat hij het er op de eerste dag al geweldig naar zijn zin had. Bastiaan, vanuit Lima: “Wat een circus is dat hier. Ik sta overal te genieten. Ik dacht dat de Breslau rally al wat voorstelde maar dat is niets vergeleken bij wat ik hier zie. De vlucht van Madrid naar Lima is goed verlopen. Het vliegtuig leek wel afgehuurd door de Dakar organisatie. Bijna iedere passagier in het vliegtuig had iets met de rally te maken.”

 

 

Andere schokbrekers

De motoren stonden in de assistentie trucks, welke het team vanochtend op heeft gehaald. Daarna is de hele stoet naar het bivak gegaan. Het is al erg warm in Lima, zo’n 30 graden, maar met een zeebriesje is het goed te doen. Landinwaarts schijnt het nog veel warmer te zijn. In het bivak zijn de motoren van het BAS Dakar team voorzien van andere schokbrekers. Om te voorkomen dat de schokbrekers zouden gaan lekken, wat kan als ze een paar weken in de veren getrokken geparkeerd hebben gestaan, zijn er voor transport andere vorken gemonteerd. De juiste voorvorken zijn er vanmiddag ingezet.

 

Keuring

Donderdag 3 januari moeten de teamleden op komen draven voor de laatste keuring c.q. controle van alle papieren. Daarna verdwijnt de motor in het parc fermé. Op vrijdagavond  4 januari zijn er nog wat officiële plichtplegingen zoals een briefing verzorgt door de organisatie ASO. 

 

Start

Op zaterdag 5 januari vertrekken alle deelnemers vanaf het grote startpodium. De eerste deelnemer vertrekt daar om 8.00 uur ’s morgens (14.00 uur Nederlandse tijd). Omdat de motorrijders meestal als eerste vertrekken zal het BAS Dakar Team vrij snel aan de beurt zijn.

 

Proef

Zaterdag rijden de deelnemers ook al meteen een korte proef van 13 km. Deze proef is enkel belangrijk voor de startvolgorde op de eerste serieuze wedstrijddag. Dat is op zondag als er een rondje Pisco op het programma staat: 85 km verbinding en 242 km zandhappen. De assistentiekaravaan hoeft zich op de tweede dag niet te verplaatsen.

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]