BAS Dakar mannen als helden ontvangen

Caspar en Sjors van Heertum, Caspar Schellekens en Bastiaan Nijen Twilhaar zijn in Rósario als helden ontvangen. Na afloop van de op één na laatste etappe van de Dakar 2015 werden de BAS Dakar-mannen bijna onder de voet gelopen door de enthousiaste menigte. “Ik stond voor het stoplicht te wachten en werd zo ongeveer van mijn motor getrokken,” lachte Sjors van Heertum.

 

Vorig jaar startte de Dakar in Rósario en was Van Heertum blij dat hij er was. Nu de stad de laatste etappeplaats is, is hij nóg blijer dat hij er is. “Het is bijna het einde van de rit. Nog 175 kilometer proef en 225 kilometer verbinding; al breek ik mijn been, dat laatste stukje naar de finish haal ik wel.”

Beluister het interview met Sjors: 16 01 Sjors van Heertum

 

In de voorlaatste etappe, de twaalfde wedstrijddag van de Dakar, kregen de mannen het nog best voor de kiezen in een 300 kilometer lange proef. “We dachten dat het wel ongeveer klaar was, maar dit was nog een gevaarlijk proefje,” vond Caspar van Heertum. “Ik zag er onderweg nog eentje worden afgevoerd met de helikopter. Sneu, als je er op de voorlaatste dag nog uitvliegt. Het was reden genoeg om even extra alert te zijn. Je bent pas zeker op de laatste meter.”

Beluister het interview met Caspar van Heertum: 16 01 Caspar van Heertum

 

Caspar Schellekens merkte dat hij beter gefocust was en lekker reed als hij wat hij harder ging. “Je kunt ook te voorzichtig rijden. Het was goed op zicht te rijden; beter dan op de navigatie. Het was niet zo moeilijk, maar wel link. Toen ik wat harder ging rijden, ging het beter en reed ik bijna net zo lekker als thuis. Het was goed opletten. Met al die korte, afdraaiende bochtjes hing je zo in de bosjes. Dat kunnen we niet gebruiken, zo kort voor Buenos Aires.”

Beluister het interview met Caspar Schellekens: 16 01 Casper Schellekens

 

Wat Bastiaan Nijen Twilhaar opviel, was dat het zo lekker rustig was op de proef. “Alleen maar een varken gezien en een bewegende steen. Ik had pas laat in de gaten dat het om een grote schildpad ging. Mooi. Vandaag hadden we tot kort voor de finish geen last van de auto’s. Slechts twee Mini’s hebben ons ingehaald. Er zijn dagen geweest dat we ze bijna allemaal voorbij hebben zien komen. Dan is dit toch heel wat relaxter.”

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]