BAS Dakar rijders genieten van 5e dag!

De organisatie had aangegeven dat de 5e dag een zware zou worden, maar dat viel uiteindelijk mee. Alle rijders van het BAS Dakar Team kwamen allemaal zonder problemen de dag door en genoten van de mooie en gevarieerde special. Volgens velen was dit de mooiste dag van de rally tot nu toe, waar echt alles inzat. Door de regen van afgelopen nacht waren de duinen makkelijker te rijden dan gisteren. Aan het eind van de middag begon het ook in Zagora hard te regenen, gelukkig voor de BAS Dakar rijders waren zij toen al binnen.

 

Beluister de voicemails van Caspar en Marcel:

 19_10_CasparvanHeertum    19_10_MarcelHuigevoort

 

Nederlands succes bij de auto’s vandaag. Bernhard Ten Brinke had een goede dag en liet de snelste tijd noteren. Het lijkt erop dat het Riwald Dakar Team de kinderziektes uit de op veel punten aangepaste Mitsubishi gehaald heeft. Bij de motoren was de winst voor Spanjaard Barreda. Frans Verhoeven moest iets toegeven met een 10e tijd en zakt in het algemeen klassement één positie naar plek 4. Jan van Gerven reed de 26e tijd en blijft netjes 20e algemeen. Het zou heel knap zijn als hij deze positie ook morgen nog weet vast te houden in dit sterke deelnemersveld!

 

Marco van Geel deed geen gekke dingen en reed de 30e tijd. Hij is 25e algemeen. Marco van Gestel  had gisteren aan het eind van de dag al het idee dat er iets mis was met de ontsteking van zijn Honda. En dat bleek maar al te duidelijk toen de motor bij de start van de proef niet meer wilde starten. Geen special voor van Gestel, die daarmee ook zijn klassement in rook ziet opgaan. Hij zal wel weer van start gaan in de laatste special van de rally. Sjors  van Heertum reed de 35e tijd, en is 28e algemeen. Bastiaan Nijen Twilhaar zat er kort achter met een 39e tijd. Hij is nu 40e algemeen.

 

Caspar van Heertum (41e tijd, 37e algemeen) : ‘’Vandaag was goed te doen. Niet zo warm. Het had geregend, dus de duinen waren wat beter te rijden. Nog wat Oirschotse heide ertussen, 50 km duinen  en 50 km heel veel stenen. Alles loopt verder goed, we hebben  goede monteurs erbij en als alles heel blijft morgen kunnen we met z’n allen finishen. ‘’

 

Marcel Huigevoort (40e tijd, 36e algemeen) kwam met een grote glimlach op zijn gezicht binnen. Hij had genoten van deze dag, ,,De duinen in het begin waren even zwaar met volle tanks, maar daarna was het echt genieten. Gisteren deed zeer,  vandaag was super. Ik voelde me aan het eind van de dag beter dan toen ik vanmorgen begon. Alles zat mee. Ik heb goed geslapen vannacht en dat heeft me goed gedaan.’’

 

Morgen de 6e en laatste dag van deze OiLibya Rally 2012. Een technische special door de bergen ten noorden van Zagora. De dag begint met 9km verbinding, dan een special van 171 km gevold door de laatste verbinding van 26 km.

 

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]