BAS Dakar Team klaar voor 2e deel Dakar

Vandaag gaat de Dakar verder met de 9e etappe van Tucuman naar Cordoba. Geen hele moeilijke etappe, maar wel een lange. De dag begint met een verbindingsetappe van 176 km, gevolgd door een lange special van 593 km en nog een laatste stuk verbinding van 83 km.

 

De rustdag in Tucuman is door het team benut om alle motoren klaar te maken voor de 2e week. Alle rijkleding is gewassen, alle materialen weer uitgezocht, de trucks zijn schoongemaakt en opgeruimd, er is veel te doen op een rustdag, vooral voor de mannen in de assistentie. De rijders hebben twee nachten in een comfortabel hotel kunnen slapen als ze rally op maandag weer vervolgen.

 

 Voicemail 13-01-2013 Gert-Jan Renders   Voicemail 13-10-2013 Gert-Jan Reijnders

Wim de Cramer, Bart van de Velden en Gert Bakkers sleutelen iedere dag aan de motoren. Zij hebben een verantwoordelijke job, waar fouten maken simpelweg niet kan. Wim de Cramer heeft in de aanloop naar de Dakar het meeste werk gedaan aan de preparatie van de motoren, en heeft ook de meeste Dakarervaring in huis.

 

 

 

 

 

 

Gert Bakkers is bij het team gekomen via Jan van Gerven. Hij heeft een bedrijf in tuin- en parkmachines. Zijn hele leven is hij actief geweest in de motorsport. Van motorcross tot wegrace.

‘’De Oilibya Rally in Marokko afgelopen oktober was de eerste echte kennismaking met het team. Voordat je aan een Dakar begint, moet je toch weten of het klikt met de hele club. Het was erg leuk, en een goede manier om vertrouwd te raken met de KTM 450 Rally. Tot nu toe vind ik het een mooi avontuur. We hebben een paar zware dagen gehad, zo was de dag dat we de Andes over gingen een lange. We gaan er 100% voor om alle motoren aan de finish te krijgen.’’

 

 

 

 

 

 

 

 

Bart van de Velden heeft zijn eigen motorzaak, en is gespecialiseerd in enduro/offroad motoren. Hij heeft de motoren van de rijders geprepareerd toen deze de Oilibya reden in Marokko twee jaar terug, en sindsdien doet hij het onderhoud aan de enduromotoren van een aantal teamleden.

‘’Het is mijn eerste Dakar. Het is leuk. Lange dagen, dat wel, We hebben gisteren tot een uur of één gewerkt, en vandaag aan een stuk vanaf 8 uur. Alles is gecontroleerd, en alles vervangen wat vervangen moet worden. Nu hoeven we de komende dagen alleen te blijven controleren. Motoren worden wel snel oud hier met al die fesh-fesh, het heeft allemaal veel te lijden. ‘’

 

 

 

 

Wim de Cramer is de eindverantwoordelijke als het gaat om de techniek: ‘’We controleren alles meerdere malen. Één fout vandaag kan fataal zijn. Er vallen altijd veel deelnemers uit de dag na de rustdag, gewoon omdat monteurs fouten maken. Het lijkt eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Je moet vooral niet te vlug willen werken.’’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marco van Gestel en teammanager Gert-Jan Reijnders besturen beiden een assistentietruck, zodat de monteurs overdag ook nog een oogje dicht kunnen doen. Reijnders regelt allerlei logistieke zaken rondom de rijders, Marco van Gestel springt bij bij de monteurs waar hij kan. Van Gestel was er afgelopen oktober in Marokko als rijder ook bij, en zou komend jaar graag zelf van start gaan in de Dakar.

Voicemail 13-01-2013 Gert-Jan Renders   Voicemail 13-10-2013 Gert-Jan Reijnders

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]