BAS Dakar Team onderweg

Na een jaar van voorbereidingen, gaat het BAS Dakar Team vanavond met het vliegtuig op weg naar Zuid-Amerika om van start te gaan in de zwaarste rally ter wereld. Met vijf motoren en twee servicetrucks gaat het BAS Dakar Team proberen de finish van Le Dakar te bereiken. De rally begint op zaterdag drie januari met het startpodium in Buenos Aires, de eerste stage start zondag vier januari. De rustdag is in Iquique op zaterdag 10 januari en de finish is op 17 januari in Buenos Aires.

 

Al voor de kerst meerde het schip de “Grande Amburgo” aan bij de terminal Euroamerica – Maripasa, met de auto’s , motoren en vrachtwagens die zullen deelnemen aan de wedstrijd. Het schip vervoerde ongeveer 645 voertuigen vanaf Le Havre , Frankrijk waar de voertuigen uitgebreid werden geïnspecteerd door medewerkers van de douane, kustwacht en de Nationale Gendarmerie.

De auto’s, motoren en vrachtwagens zijn gelost en geparkeerd op de haven terminal. De teams kunnen vanaf 31 december de voertuigen ophalen De reis gaat van de haven terminal naar het centrum van de stad Buenos Aires, waar de symbolische start zal plaatsvinden. 4 januari is de start van de eerste special vanuit de plaats Baradero, dichtbij Buenos Aires.

Het is de zevende Zuid-Amerikaanse Dakar , dit jaar een lus met de start en finish in Buenos Aires. Op 3 januari de voorstelling aan het publiek met de podium ceremonie in Technopolis, Buenos Aires. De volgende dag de start van Dakar 2015!

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]