Bastiaan Nijen Twilhaar – 2013 & 2015

Mijn naam is Bastiaan Nijen Twilhaar, 36 jaar en eigenaar van Countryhill. Als sinds mijn jonge jaren was ik aangetrokken tot en getalenteerd in allerlei sporten zoals schaatsen, skiën en motocross. Van mijn 8e tot mijn 15e was ik lid van het Nederlandse jeugd skiteam in verschillende disciplines zoals Slalom, Reuzenslalom en Super G, en nam ik deel aan de Europese en mondiale Junior Cup wedstrijden. Hoewel ik een succesvolle skiër was, deed ik ook mee aan regionale motorcross wedstrijden. Het beste resultaat, een derde plaats, behaalde ik in de World Cup Lowlands 1988 Giant Slalom, maar ik werd steeds meer aangetrokken tot Motocross.

Op de leeftijd van 15 ben ik gestopt skiën, want het was te moeilijk te combineren met mijn studie en andere interesses zoals Motocross. Tussen mijn 16e en 23e heb ik bij verschillende motorcross teams gereden en deelgenomen aan regionale en nationale motorcross wedstrijden.

 

In 1998 besloot ik om mijn hobby (motorcross) om te zetten in mijn leven en begon een Motocross / Endurance Pension in Tsjechië op Krkonoskí Narodni Park. Samen met mijn ouders kocht ik een pensioen en heb dit herbouwd tot een Motocross lodge. Na een moeizame start, is het pension inmiddels veranderd in een bekende en beroemde Motocross bestemming voor zowel Nederlandse als Belgische motorcrossers en off-road bikers. De goed georganiseerde Endurance tochten door de Tsjechische bergen staan bekend als moeilijk en zwaar. Meer informatie over mijn pensioen www.countryhill.nl.

 

Naast mijn werk als een off-road gids in Tsjechië (van 1998 tot nu), waar motorcross en navigatie (met en zonder GPS) mijn dagelijkse werk zijn, heb ik ook rally ervaring opgedaan tijdens de Breslau Rally (Europa’s zwaarste amateur Rally) in 2009, 2010 en 2011 en de Baja 300 Rally in 2009. Mijn ervaring in de motorcross en navigatie bleek zeer nuttig zijn in deze rally’s, wat resulteerde in winst tijdens een aantal dagen. Vooral in de meest zware dag “The Hannibal run” boekte ik goede resultaten. De beste resultaten 2011: 8e overall en 1e voor het team algemeen.

 

Daarnaast heb ik ook deelgenomen aan een aantal organiseerde off-road tochten door Marokko, Tunesië en Oost-Afrika. Deze reizen hadden altijd een Spartaanse aanpak en waar alleen gericht op off-road rijden..

 

Al sinds ik een kleine jongen was, had ik een droom: Om deel te nemen aan de meest zware rally op aarde: Le Dakar. Door mijn werk en de ervaring die ik heb opgedaan in diverse rally’s denk ik dat ik uit het juiste hout gesneden ben om Le Dakar te rijden.

 

 

 

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]