Caspar Schellekens | 2013 & 2015

De Paal Parket naar de Dakar

Hierbij wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Caspar Schellekens, 36 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van De Paal Parket in Schijndel. Wij zijn producent in houten vloeren die rechtstreeks leveren aan de consument.

 

In 1981, toen ik 5 jaar oud was, ben ik begonnen met motorcross. En dit ben ik altijd tot op heden met plezier blijven uitoefenen. Als sinds een jong manneke wist ik dat ik de Dakar ooit eens wilde gaan rijden.

 

In 2007 en 2008 nam ik deel aan de Red Bull knock-out strandrace. Dit is een strand enduro race in Nederland met 750 deelnemers. Daarnaast heb ik deelgenomen aan de l’Touquet strandrace in Frankrijk. En in 2008 heb ik de Parijs-Dakar gereden, met de Heroes Legend. Dit was mijn eerste ervaring met het navigeren in een woestijn, super!!

 

Toen ik daar van terug kwam heb ik mezelf voorgenomen om binnen 5 jaar de echte Dakar te gaan rijden. In 2011 hebben we met een paar vrienden de rally van Marokko gereden. Toen Jan van Gerven mij begin 2012 belde met het voorstel om samen een team op te zetten, was de beslissing zo gemaakt. Dakar 2013 was een feit. “Voor een motorcoureur is Le Dakar het ultieme doel in termen van terrein en uithoudingsvermogen. Onze doelstelling is om de Dakar 2013 te finishen met het hele team.” En dat doel hebben we bereikt! In 2013 reden we met het complete BAS Dakar team de rally uit.

 

Na een jaar over te hebben geslagen, besloot ik om in 2015 wederom om de motor te stappen om dit nogmaals te proberen!  

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]