Dag 11: Rijders moeten tot het uiterste gaan

Na een lange etappe met veel regen in de ochtenduren op weg naar de start, zijn alle zes de rijders van het BAS Dakar weer netjes op tijd binnengekomen, al zaten de meesten er flink doorheen. Met nog een lastige etappe naar Copiapo in Chili is het zaak voor het BAS Dakar Team geconcentreerd te blijven en nog niet teveel te denken aan de finish in Santiago.

 

Voicemail 16-01-2013 Caspar Schellekens  16 01 Caspar Schellekens

Voicemail 16-01-2013 Caspar van Heertum  16 01 Caspar van Heertum

Voicemail 16-01-2013 Marcel Huigevoort  16 01 Marcel Huigevoort

Voicemail 16-01-2013 Jan van Gerven  16 01 Jan van Gerven

 

 

Jan van Gerven (41e in de proef, 40e algemeen): ‘’‘Zo mogen ze elke dag wel zijn van mij. Een groepje vrienden en kennissen stond een paar kilometer in de proef te kijken. Ik kom op hoge snelheid aan, en ik rem. Terwijl ik remde begon ik te zwaaien naar die mensen. Op dat moment keek ik voor me en daar was het gat al. Ik dook er zo in. Tot km 185 ging het als een speer, ook met het navigeren. Op een gegeven moment voelde ik mijn stuur loszitten. Ik ben rustig naar de finish gereden, en ben toch nog 40e geworden. Tot nu toe heb ik nul problemen gehad, dus als er dan een keertje een boutje losloopt kan ik daar mee leven.’’
 
 
Marco van Geel (47e in de proef, 72e algemeen):  ”Het ging super. Ik kwam als 19edoor bij CP1, maar heb daarna nog wel veel verloren. Toen ik een rivierbedding uit wilde rijden viel ik, precies op mijn gevoelige enkel. Een kwartier lang ging het helemaal niet, maar ik wist mijn ritme terug te pakken. Het was een Hollands parcours, met zand en knippen, en een paar moeilijke navigatiepunten die bij mij perfect klopten.’’
 
 
Bastiaan Nijen Twilhaar (111e in de proef, 113e algemeen): ”Het leek wel of mijn longen in de fik stonden vandaag, ik had geen lucht. Tijdens de verbinding  regende het hard, het ging dwars door m’n regenjas heen. Ik was helemaal doorweekt. De proef begon in de duinen, ik heb Caspar en Caspar meerdere malen geholpen hun motor op te pikken. Dat vergde zoveel energie dat ik het tempo niet kon volgen. De modder viel mee, er was één lastige passage. Pluspunt van de regen was dat het daardoor niet heet was. Ik zit er nu aardig doorheen, ik heb last van mijn schouders, armen en handen.’’
 
 
Marcel Huigevoort (112e in de proef, 112e algemeen): ”Ik moest wennen aan het zand, na een paar dagen stenen. Ik begon rustig, en schroefde later het tempo iets op waarna ik er voorover af ging. Het waren andere duinen, hard en dan weer heel zacht, ik had schrik om snelheid te maken terwijl dat het wel makkelijker maakt. Het was zwaar, de jongens zaten keikapot. We zijn mooi met z’n vieren naar de finish gereden, en hebben het knap gedaan. Ik hoop dat we zo samen naar de finish kunnen rijden.‘’
 
 
Caspar van Heertum (113e in de proef, 110e algemeen): ‘’Toen we binnenkwamen was de pijp leeg bij mij. Maar niet alleen bij mij hoor. Er kwam geen eind aan.  120 kilometer klapzand, je kon geen moment even gaan zitten, gewoon blijven gas geven. Na de regen tijdens de verbinding hoopte ik stiekem dat de etappe ingekort zou worden, maar dat gebeurde alleen bij de auto’s en trucks. De proef was lang genoeg, we hebben 10 uur en 45 minuten op de motor gezeten. We hoefden in ieder geval geen lange verbinding te rijden toen we aankwamen. Ik denk nog niet na over de finish, eerst kijken wat morgen gaat brengen.’’
 
 
 Caspar Schellekens (114e in de proef, 118e algemeen): ”Ik heb de pijp helemaal leeg. De eerste driekwart van de proef ging super. We hadden afgesproken met z’n vieren bij elkaar te blijven. Marcel had het zwaar en het tempo lag niet al te hoog. In ene keer was ik leeg. Toen moesten we nog 40 kilometer, en dat waren 40 kilometer die zeer deden. We zijn even gestopt om wat te eten, maar het is gewoon de tol van heel de Dakar. Deze was op het tandvlees, we zijn op een gegeven moment als ouwe wijven gaan rijden.Ik ben echt moe.’’

 

Wegens technische problemen op de site van Dakar, zijn de tijden en tussenstanden nog niet geüpdate. 
 
 
Fiambala – Copiapo 392km verbinding / 319 km proef / 4 km verbinding
Om 04.15 uur morgenochtend vertrekt de eerste motorrijder vanuit het bivak om de Andes weer over te steken via de San Francisco pas. De rally gaat weer terug naar de Atacama woestijn in Chili. In het midden van de proef krijgen de deelnemers alles voorgeschoteld wat verwacht kan worden van een lange rally-raid. Veel grote duinen in het middendeel van de proef, en paden met veel stenen. Wie op tijd binnenkomt in Copiapo kan goede zaken doen voor het klassement.
 

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]