Dag 12: Echte Dakar dag

Het BAS Dakar Team moest vandaag weer hard werken om de 12e etappe tot een goed einde te brengen. Een lang stuk door hele hoge duinen zorgde ervoor dat de rijders tot het uiterste moesten gaan. Wat het BAS Dakar Team goed afging, want met nog twee proeven te gaan zijn alle zes de rijders weer binnen zonder verdere problemen. Maar de fysieke strijd begint zijn tol te eisen.
 

Voicemail 17-01-2013 Jan van Gerven  17 01 Jan van Gerven

Voicemail 17-01-2013 Marcel Huigevoort  17 01 Marcel Huigevoort 

Voicemail 17-01-2013 Marco van Geel  17 01 Marco van Geel

Voicemail 17-01-2013 Caspar van Heertum  17 01 Caspar van Heertum

 

 

Jan van Gerven (57e in de proef, 39e algemeen): ‘’Het was een zware lummel vandaag. Keihard werken. Ik ben rustig begonnen, maar na 20 minuten zat ik weer in mijn eigen tempo. Toen het zand en de duinen in, er kwam geen eind aan. Duinen in, duinen uit, stempelpost, weer de duinen in. Het ging maar door. In het laatste deel kwamen we een rivierbedding in met stenen, ik ben weer rustig aan gaan doen. Ik kon voelen dat het een zware dag was. Er had er zo maar één af kunnen haken, maar we zijn er weer alle zes.’’

 

 

Marco van Geel (68e in de proef, 70e algemeen): ‘’Het laatste stuk was de pijp leeg. Voor mij een beetje een speciale dag, een jaar geleden in Dakar 2012 ging ik er op deze dag uit. De duinen waren mooi, echt iets voor ons. Het eerste gedeelte van 178 naar de tankstop ging als de brandweer, maar daarna ben ik vijf tandjes teruggegaan. Dan heb je zoveel gegeven op een dag. Na een dag of 12 begin ik toch te voelen dat ik iedere dag aan de KTM aan het trekken ben, het was doorbijten.’’

 

 

Caspar Schellekens (107e in de proef, 116e algemeen):  ‘’Bij cp1 kwam ik mijn ouders tegen, die daar stonden te kijken. Ze zijn samen een reis aan het maken door Zuid-Amerika op de motor. Ik kreeg daar zoveel energie van, dat ik het gas flink open heb gezet. De duinen waren mooi, maar erg zwaar. In een stuk los zand zat een afstapje, en toen ik iets remde ging ik er voorover af waarbij ik een rib gekneusd heb. Om op gewicht te besparen had ik de motor niet helemaal volgetankt, wat me bijna duur kwam te staan want ik heb maar net de finish gehaald.’’

 

 

Marcel Huigevoort (112e in de proef, 110e algemeen):  ‘’Het was een bijzondere dag. Verschrikkelijk koud op de verbinding de Andes over. Bij de eerste cp dacht ik dat daar de finish was, en dat dacht ik bij de volgende cp’s steeds weer. Duinen, duinen, duinen en nog eens duinen, het ging nergens over. De duinen waren megahoog, ook Peter van den Bosch met de truck kwam niet altijd boven. We hebben hard gewerkt vandaag. De motor heeft het zo goed gedaan. Maar met volle tanks de duinen in dan ben je klaar. De motor is met volle achtertanks niet te sturen. ’s Ochtends bij het vertrek denk ik wel eens ‘gadverdamme’, maar als je eenmaal de schwung weer te pakken hebt is het goed. Nog twee dagen goed opletten.”

 

 

Caspar van Heertum (113e in de proef, 109e algemeen: ‘’Vier uur opgestaan, even voor half acht binnen, een lange dag. Ik heb t echt koud gehad, in de Andes reden we 180 kilometer op grote hoogte. Bij de tankstop zaten we er relaxed in, het was nog 110 kilometer. Het waren 110 kilometer om nooit te vergeten, wat een duinen zeg! Echt giga duinen. Net voor het einde stond ik zonder benzine, en kreeg ik nog een paar liter van Bastiaan. Ik had een valpartij die voor het eerst pijn deed. Dat ik dacht van ‘doet alles het nog.’ Het ging niet hard, maar het was wel op de stenen. De laatste 20 kilometer was een rotstuk, het is te hopen dat we de laatste twee dagen een beetje worden ontzien.”

 

Bastiaan Nijen Twilhaar werd 114e in de proef en is nu 112e algemeen.

 

Copiapo – La Serena  90km verbinding / 441 km proef / 204 km verbinding

In het verleden zijn al vaker etappes uitgesteld of geannuleerd rondom Copiapo vanwege de mist. Als de helikopters niet kunnen vliegen, kan er ook niet gestart worden. Vandaar dat dag 13 wat later van start gaat, tegen die tijd zou de ergste mist weer opgetrokken moeten zijn. De eerste motorrijder verlaat het bivak om 08.00 uur, en de proef start om 09.30 uur.
Het zijn de laatste duinen van deze rally. Voor 1/3 bestaat de special uit zand, en het laatste deel bestaat uit brede snelle paden. In La Serena is het laatste bivak, voordat de rijders koers zetten naar Santiago voor de laatste etappe van deze Dakar.

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]