Dag 3: Van Heertum en van Gerven uit de rally. Vogels finisht als 79ste.

De 3e etappe van de Dakar 2014 was een slechte dag voor het BAS Dakar team.
Het was een uiterst warme dag met een listig parcours. Sjors van Heertum en teamgenoot Jan van Gerven hebben in de derde etappe van de Dakar 2014 de strijd moeten staken. 

 

Sjors van Heertum kwam in het eerste deel van de special stil te staan met een kapotte koppakking. Een passerende Zweedse motorrijder heeft Sjors zijn motorblok aangeboden en hebben geprobeerd de motorblokken te wisselen. Helaas is het niet gelukt om het andere motorblok succesvol te monteren.

 

Jan van Gerven was verkeerd gereden en kwam in een ravijn terecht waar hij zijn motor niet uit kreeg. Na lang proberen raakte Jan door zijn water heen en, heeft hij middels noodknop de organisatie om hulp gevraagd. Jan is vervolgens per auto van de organisatie teruggebracht naar het bivak in San Juan.

 

Hans Vogels
“Ik heb nog nooit zo afgezien als in deze derde etappe van de Dakar 2014. Na een navigatiefout in de bergen was ik uren aan het vechten om weer met de motor uit een ravijn te komen.
Ik heb stukken gehad waar je met een trialmotor nog niet doorheen kwam. Ik ben helemaal gesloopt.” Vogels finishte als 79ste.

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]