Dag 4: Lange dag voor BAS Dakar Team

Iedereen was het er over eens dat de 290 km lange proef van vandaag mooi was om te rijden. Maar om dan nog een verbindingsetappe te rijden van 430 kilometer is precies wat de Dakar zo zwaar maakt. Alle rijders van het BAS Dakar Team hebben de proef zonder problemen uitgereden, maar een aantal had lang nodig om naar het bivak te komen, waar een verkeersopstopping de hele rallykaravaan urenlang ophield.

 

Voicemail 08-01-2013 Caspar Schellekens  Voicemail 08-01-2013 Caspar Schellekens

 

 

 

Jan van Gerven (50e in de proef, 45e algemeen):
‘’Voor mij was dit de mooiste etappe tot nu toe, al heb ik wel een houten kont van die lange verbinding. Ik maakte nog een schuivertje toen ik nog maar amper wakker was. De navigatie was tricky, ik heb nog een minuut of tien moeten zoeken. De duinen waren gaaf. Afwisselend hard en zacht, heel gevarieerd. Die lange afdaling was echt waanzinnig mooi.’’

 

 

 

 

 

 

Marco van Geel (94e in de proef, 96e algemeen):
‘’Voor mij was dit een bijzonder dag. Een jaar geleden reden we deze etappe in omgekeerde volgorde, het was de dag dat ik uitviel met een gebroken pols. Ik ben niet gevallen, al zaten er een aantal stenenpaden in die erg glad waren. Je moest daar goed opletten. Ik heb eigenlijk heel de dag alleen gereden. Op de vlakke stukken was het lastig navigeren en moest je goed op je koers letten. Ik werd ingehaald door Peterhansel en zijn Mini, dat was een bevestiging dat ik goed zat. Tijdens de verbinding zat ik steeds op mijn teller te kijken, maar het schoot echt niet op.’’

 

 

 

 

Marcel Huigevoort(130e in de proef, 126e algemeen):
‘’Deze dag kon niet beter! Als alle dagen zo zijn, komt het helemaal goed. In dat fesh-fesh stuk kort na de start stonden wel een motor of 15 vast. Ik ben er vol doorheen geknald, er was geen andere manier. Bij die steile afdaling stonden er twee andere motorrijders naast me, waarvan er één niet naar beneden durfde. Zo steil was het. Drie kilometer dalen, in z’n eerste versnelling, achterop[ de buddyseat. Mul zand, je ging er tot je voornaaf in! We hebben nog een stuk strand gehad, 15 kilometer volgas, echt geweldig. De verbindingsetappe was waardeloos. Ik denk dat er nog genoeg jongens laat thuis gaan komen.’’

 

Caspar van Heertum(131e in de proef,127e algemeen):
‘’Zo lekker als de proef ging, zo slecht ging het op de verbinding. Ik was het zo zat. We hebben een half uur in de regen gereden, met een donker glas in de bril in het donker, het was geen pretje. Maar het rijden ging goed en fysiek ben ik ook goed.’’

 

 

 

 

 

 

Bastiaan Nijen Twilhaar (132e in de proef, 131e algemeen).
Is samen binnengekomen met Caspar van Heertum en Marcel Huigevoort.

 

Caspar Schellekens is uit de proef (als 153e, hij is 151e algemeen) , en op het moment van schrijven nog onderweg naar het bivak.

Voicemail 08-01-2013 Caspar Schellekens  Voicemail 08-01-2013 Caspar Schellekens

 

Etappe 5: Arequipa – Arica

Voor de motoren begint de 136 km lange special meteen vanuit het bivak, de auto’s en trucks rijden eerst een verbinding van 284 km. Er wordt betrekkelijk laat gestart om de langzaamste deelnemers van gisteren de kans te geven wat tijd goed te maken, en vanwege de klok die twee uur verder gezet wordt. Het landschap gaat veranderen als de deelnemers Chili binnenkomen, met veel stenen en droge rivierbeddingen.

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]