Dag 7: Zonder assistentie

Vanmorgen vertrokken de BAS Dakar rijders weer in alle vroegte. Allemaal dik aangekleed tegen de kou, want vandaag werd de Andes overgestoken naar Argentinië.

De 7e etappe was een marathon etappe, wat inhoudt dat de motorrijders in een apart bivak slapen zonder verdere assistentie. De rijders mogen alleen materialen gebruiken die ze zelf hebben meegenomen, of hebben geleend van collega rijders. Wie schade rijdt of iets kapot heeft en het niet zelf kan oplossen, heeft een probleem.

 

Alle rijders van het BAS Dakar Team hebben de etappe tot een goed einde gebracht. Helaas was het niet mogelijk om contact te maken voor meer info over de special.

 

Na de 417 km lange en koude verbinding, volgde een special van 218 kilometer, die vooral heel erg snel was en in het laatste deel technisch. Na de special werd nog een stuk verbinding gereden van 167 km, die ook weer volledig onverhard was, en volgens Frans Verhoeven ook als proef gereden had kunnen worden.

 

Jan van Gerven: 105e in de proef, 41e algemeen

(van Gerven kreeg 20 minuten straftijd die later gecorrigeerd werd, vandaar de lage uitslag)

Marco van Geel: 51e in de proef, 85e algemeen

Caspar Schellekens: 79e in de proef, 131e algemeen

Bastiaan Nijen Twilhaar: 116e in de proef, 120e algemeen

Marcel Huigevoort: 127e in de proef, 117e algemeen

Caspar van Heertum: 128e in de proef, 118e algemeen

 

Etappe 8 : Salta – Tucuman 19km verbinding / 492 km special / 228 km verbinding
De special is verdeeld in twee delen. Het eerste deel met een typisch Argentijns landschap met canyons en cactussen, het tweede deel met veel tricky zandpaden. Het is het einde van de marathonetappe voor de motorrijders, de deelnemers kunnen eindelijk even genieten van een dag welverdiende rust.

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]