Eerste kilometers voor BAS Dakar Team in Marokko

De eerste etappe van de Oilibya Rally du Maroc is probleemloos verlopen voor de rijders van het BAS Dakar Team.  Na een korte verbinding van 17 kilometer ging de 271 km lange special van start. Een lange ronde rondom Erfoud met veel snelle pistes en een doorsteek van de duinen bij het Erg Chebbi kort voor de finish. Jan van Gerven was met de 27e tijd als eerste van het team binnen, kort gevolgd door Marco van Geel met een 29e tijd.

 

 

Beluister de voicemails!

Sjors, Marco en Jan vertellen over hun ervaring van dag 1:
15_10_SjorsvanHeertum      15_10_MarcovanGeel     15_10_JanvanGerven

Caspar van Heertum kwam een paar kilometer voor de tankstop zonder benzine te staan. Hij werd geholpen door broer Sjors die zelf ook maar net genoeg benzine had. ,,Vergeten af te tanken’’, was het commentaar van Sjors van Heertum (54e tijd)  die in september de Australasian Safari uitreed op de 11e plaats. ,,Het was even wennen. Ik heb vandaag voor het eerst genavigeerd met het rijden op koers en dat was lastig. Het is me ontzettend tegengevallen. Uiteindelijk heb ik alle waypoints gepakt maar ik wist niet altijd waar ik was.  Ik heb m’n broer geholpen met benzine, dat heeft aardig wat tijd gekost maar hij is nu ook binnen en dat is het belangrijkste,’’ aldus van Heertum.

 

Het team heeft een aantal weken terug in Portugal getest met de nieuwe motoren en getraind op het rijden met roadbook.  Jan van Gerven: ,,Ik ben erg tevreden over de motor. De proef van vandaag was een serieuze, met een aantal lastige navigatiestukken. In het laatste deel heb ik het tempo iets laten zakken en toen ging het foutloos. Een probleemloze dag. Voor mij is het zaak deze week meer te leren over het navigeren, dat is waar ik hier voor ben.’’

 

Bastiaan Nijen Twilhaar reed vandaag de allereerste kilometers met zijn nieuwe KTM 450 Rally en moest wennen aan de motor. Hij reed de 40e tijd. ,,Ik had mijn ico niet goed afgesteld staan, dat zorgde voor wat verwarring.  Deze motor heeft nogal wat meer schakelaars dan ik gewend ben van mijn enduro motor, daar moest ik nog wel een beetje naar zoeken. De KTM voelt erg goed aan en is erg stabiel.’’

 

Marcel Huigevoort (52e tijd) deed geen gekke dingen. ‘’Op tijd binnen komen en niets meemaken, dat is waar ik me op focus. ‘’

Dag 2 is iets langer dan dag 1, met een special van 315 km. De route is grotendeels hetzelfde als vandaag, maar dan in omgekeerde volgorde.  De eerste motor vertrekt om kwart voor 8.

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]