Chaos in de rally en lokaal drama

Het cancelen van de etappe van vandaag was het enige dat de organisatie kon doen door de overstromingen en het opsplitsen van de karavaan die onderweg naar Salta stil kwam te staan door modder en aardverschuivingen. Een grote chaos was het gevolg, met serviceteams onderweg naar Salta via een omweg, serviceteams op een noodbivak onderweg etc.
Via de sms hebben we geprobeerd de nodige info de kant uit te krijgen van Bart die met zijn BAS Dakar servicetruck een paar uur stil heeft gestaan met veel andere servicevoertuigen zonder echt te weten waar ze aan toe waren. Wat dat betreft zijn we achter de computer in Nederland beter af..
Dit is wat Bart er zelf over te zeggen had in een bericht dat hij kon versturen vandaag: “Wat een klote dag gister, we hebben na 350 km, 4 uur stil gestaan door een aardverschuiving. Toen ineens in alle haast iedereen moest vertrekken voor een omweg van 330 km, bijna allleen offroad, en het laatste stuk erg gevaarlijke berg paden, was ik blij dat het donker was zodat we de diepte niet konden zien. Om middernacht zijn wij aangekomen in Salta. Alle rijders binnen rond 4:00, compleet uitgeput. Nu gaat iedereen weer op weg naar chilicito en we proberen dan weer alles te herpakken. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, halve service karavaan staat schijnbaar nog voor die afsluiting. Ben benieuwd hoe de organisatie dit op gaat pakken. Maar wij zijn in ieder geval goed onderweg. Zwaar respect voor de rijders…
Lokaal drama is er voor de bewoners die hun hele dorp door een modderstroom hebben zien verdwijnen. Ondanks dat iedereen zijn eigen sores heeft deze rally wordt er wel heel veel bij stilgestaan, is er vanuit de ASO ook hulp geboden en wensen we hen allen sterkte.

leave a comment

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]