Jan van Gerven | rijder | 2013 & 2014 & 2015 & 2016

Mijn naam is Jan van Gerven, 33 jaar, eigenaar van een installatiebedrijf en woonachtig in Oostelbeers. Mijn ‘Dakar carrière’ is begonnen in het jaar 2012 als deelnemer van het Honda Europe team onder leiding van Henk Helligers. Helaas was de rally van korte duur doordat de motor door een motorisch mankement, tijdens de rally, niet meer te repareren was. De servicetruck kon op dat moment niet bij de motor komen waardoor er niet binnen de vastgestelde tijd gefinisht kon worden. In 2013 stond ik wederom aan de start van Le Dakar, dit keer met het BAS Dakar team. Alle teamleden zijn gefinisht en mijn persoonlijke prestatie:  41e overall, een prestatie waar wij trots op zijn. Ook tijdens Le Dakar 2014 verscheen ik aan de start, maar heb ik in de derde etappe de strijd moeten staken. Ik was verkeerd gereden en in een ravijn terecht gekomen waar ik mijn motor niet uit kreeg. Toen ik na lang proberen ook door mijn water heen was, heb ik de noodknop van de Iritrack ingedrukt. Dakar 2015 eindigde wederom voor mij in de marathonetappe. In een hevige regenbui belandde de motor in het water en was niet meer aan de praat te krijgen. Pijnlijk, maar gelukkig sta ik in 2016 weer aan de start van Le Dakar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]