Marcel Huigevoort – 2013

Mijn naam is Marcel Huigevoort, ik ben 44 jaar oud en vader van 2 kinderen. In het dagelijks leven ben ik directeur van transportbedrijf Huigevoort B.V.

Ik begon met motorcross op mijn achtste, met een Beta 50 cc. Op mijn elfde stapte ik over op een Yamaha 80 cc en sinds mijn 18e ben ik helemaal in de ban van enduro. Elke zondag reed ik samen met mijn vrienden routes van ongeveer 200 kilometer, dus tot mijn 26ste, heb ik al ongeveer 100.000 off-road kilometers gereden in de Benelux. Vanaf die tijd heb ik, samen met mijn vrouw, door heel Europa rondgereisd met een toermotor en nam ik deel aan verschillende race-evenementen.

 

Vanaf mijn 34e ben ik weer zeer actief met off road rijden. Elke week rijd ik ongeveer 250 km met mijn motor en elk jaar rijd ik een aantal Enduro wedstrijden. Twee keer heb ik deelgenomen aan de Red Bull strandrace in Scheveningen, in 2007 en 2008. Sinds 2007, gaan ik samen met mijn teamleden ieder jaar een week naar Zuid-Spanje of Tsjechië om zo’n 2500 kilometer te rijden. In 2010 zijn we ook nog een week naar Marokko geweest.

 

In 2011 nam ik deel aan de OilLibya Rally in Marokko en finishte op een 19e plaats. Ik heb een goede rij- en navigatie vaardigheden. Om in vorm te blijven kom ik regelmatig in de sportschool, fiets ik en indien mogelijk doe ik aan duiken, skiën en survival.

 

Al sinds ik een kleine jongen was, keek ik naar Dakar. Sinds mijn tiende reed in al in kippers en inmiddels ben ik zelf eigenaar van een transportbedrijf. Het zou daarom een droom zijn die uitkomt als ik ooit in staat zou zijn om aan Le Dakar deel te nemen met een vrachtwagen, maar voor nu laten we eerst eens starten met een motorfiets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]