Vanaf 2017 gaan een aantal ex-leden van het BAS Dakar Team, samen met een aantal andere ex-Dakar rijders op een nieuw avontuur! Gert-Jan Reijnders, Jan van Gerven, Marco van Geel, Marco van Gestel, José Emilio Garcia, Marcel Huigevoort , Peter van den Bosch en de broers Sjors en Caspar van Heertum gaan in vijf jaar ‘de wereld rond crossen’.

Programma
Het avontuur start in januari 2017 in Nieuw- Zeeland. In twee weken rijden de heren van Auckland (het Noordelijke eiland) naar Queenstown (het Zuidelijke eiland). In oktober 2017 wordt Australië aangedaan, in 2018 volgt Afrika en in 2019 Zuid-Amerika.

Voorbereidingen
Alle deelnemers hebben 2 KTM motoren verscheept. Per continent of land wordt er ofwel gekozen voor ofwel de enduro motor (Nieuw Zeeland) danwel de rally motor (Australië). De 6×6 truck die tijdens de 3 eerdere deelnames aan Le Dakar mee is geweest, is compleet aangepast voor de worldtour. De heren zullen op ieder continent te maken krijgen met andere omstandigheden  en bovendien zijn er geen andere deelnemers zijn om te helpen, is er geen bivak of overige voorzieningen. De truck is daarom uitgerust met een grote hoeveelheid reserveonderdelen en banden, een mobiele keuken, tenten voor 11 personen (9 rijders en 2 chauffeurs) en een grote tent voor iedereen. Daarnaast is er een lier opgebouwd voor het geval ze zich ondanks alles toch vast rijden en is er satelliet communicatie. Zoals gebruikelijk bij het BAS Dakar team proberen we ook nu alles zo goed  mogelijk te regelen!

 

leave a comment

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]