Voltallig de rustdag bereikt

Het BAS Dakar-team heeft voltallig de rustdag van de Dakar 2015 bereikt. Alle vijf de motorrijders kwamen goed aan in Iquique, na de zesde etappe. Jan van Gerven zette met de 44ste tijd de beste prestatie neer. In het klassement staat hij nu 49ste. Sjors van Heertum volgt met de 70ste plaats in de etappe en 77 algemeen. Caspar van Heertum (89/88), Caspar Schellekens (90/89) en Bastiaan Nijen Twilhaar (92/91) deden iets langer over de 318 kilometer lange etappe.

 

Jan van Gerven
“Het was een pittige proef, met heel technische stukken en lastige duinen. Ik ben niet zo’n technische rijder, dus ik had me goed voorbereid op een ruig stuk van 20 kilometer. Daarvoor moest je echt goed kunnen motorrijden. Ik heb de tijd genomen om goed te kijken en ben overal in één keer doorheen gereden. Foutloos. Bij een tankstop heb ik een kwartier alleen gestaan. Niemand gezien! Ik ben, afgezien van de tweede etappe, goed door de eerste week gekomen. Ik ben fitter dan ik dacht, ik ben niet één keer gevallen en ik heb lekker gereden. Dat geeft vertrouwen. We gaan met het hele team en een groep mensen van de BAS de stad in en slapen in een hotel. De rustdag gebruiken we echt om uit te rusten, zodat we ook de laatste zeven dagen goed kunnen afwerken.”

Beluister het interview met Jan: 09 01 Jan van Gerven

Sjors van Heertum
“Het was een aparte dag. Eerst 200 kilometer snelle paden en feshfesh en daarna de duinen. Steil! Ik zag overal mensen hannesen en staan overleggen over hoe ze er het beste overheen konden. Misschien heb ik geluk gehad, en de goede motor, maar ik pakte ze allemaal in één keer. Nauwelijks een voetje aan de grond moeten zetten. De auto’s en trucks hadden een iets andere route, maar bij de duinen kwam het samen. Daar worden die duinen niet beter van. Er kwam een Kamaz voorbij gedonderd, nummer 500 (Karginov), zonder te sentinellen op drie meter naast me. Je schrikt je kapot als er zo’n gevaarte op volle snelheid vlak langs je komt. Ik heb ‘m vervloekt. Even later lag ie op een rots. Hele cabine aan gort. Toen moest ik stiekem wel hard lachen. Net goed.”

Beluister het interview met Sjors: 09 01 Sjors van Heertum

Bastiaan Nijen Twilhaar
“Dit was een heel mooie dag. Mooie route, met alles erin wat je maar kunt verwachten. En hele hoge duinen waar we soms wel een paar keer moesten aanzetten om boven te komen. Halverwege de proef ben ik verkeerd gereden. Samen met de twee Caspars was ik op zoek naar een waypoint. Dat was op een punt waar eerder ook een aantal toprijders verkeerd was gereden. Dat kon ik zien aan de sporen. Dat heeft ons alles bij elkaar bijna een uur gekost. Maar dat mag de pret niet drukken. Het was vandaag meer genieten dan afzien en dat is wel eens anders geweest.”

Beluister het interview met Bastiaan: 09 01 Bastiaan Nijen Twilhaar

Beluister het interview met Caspar van Heertum: 09 01 Caspar van Heertum

Beluister het interview met Caspar Schellekens: 09 01 Caspar Schellekens

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]