Vriendenteam met een missie!

Vandaag is er op de website van Omroep Brabant een mooi artikel geplaatst over het BAS Dakar team:

 

SON – Vriendschap, humor en een passie voor motorrijden. Dat zijn de kenmerken van het BAS Dakar Team. Op twee leden na maakt het zeskoppige team dit jaar haar debuut in de Dakar Rally, de zwaarste woestijnrally op aarde.

 

Het team werd begin 2012 op initiatief van Jan van Gerven en BAS Trucks-directeur Caspar van Heertum opgericht. Van Heertum: “Jan belde me op en het eerste wat hij zei was: ‘Ik ben Jan van Gerven en ik ga met jou de Dakar rijden.’ Op dat moment was dat helemaal niet mijn bedoeling, maar ja, van het één kwam het ander en nu gaat het toch gebeuren.”

 

Vriendenteam
Het BAS Dakar Team bestaat uit Caspar van Heertum uit Veghel, Jan van Gerven uit Oostelbeers, Marco van Geel uit Riethoven, Marcel Huigevoort uit Sint Michielsgestel, Caspar Schellekens uit Schijndel en Bastiaan Nijen Twilhaar. Die laatste is de enige niet-Brabander in het team. Binnen een jaar tijd groeide de groep uit tot een vriendenteam met één missie: de Dakar Rally uitrijden.

 

Van Gerven: “Wij kunnen zo met elkaar op vakantie. Of we nou gaan motorrijden of hockeyen of voetballen: de gezelligheid is er gewoon. We hebben ook allemaal dezelfde humor. Dat maakt het heel erg leuk”. 

 

Het klassement is voor de mannen van het BAS Dakar Team niet van belang. “Ik hou er wel van om flink door te rijden, maar mijn finish mag daardoor niet in gevaar komen. Ik heb er dit jaar teveel voor moeten doen om de Dakar Rally te kunnen rijden”, aldus Jan van Gerven.

 

Bron: Omroep Brabant

CONTACT
[logo-carousel id=sponsor-bas-dakar]